Polder Express komt voort uit Bloemen Express. Laatst genoemde is opgericht door een groot aantal kwekers die zich in de Noord Oost Polder gevestigd hadden. In beginsel was Bloemen Express een coöperatie en werd er getransporteerd voor haar leden en uiteindelijk ook voor niet leden.

In 2008 werd het bedrijf verkocht aan Greenlines Beheer BV en kreeg Bloemen Express drie aandeelhouders, te noemen, Rob en Joop Stet, Arno Driessen en Alex van der Slot. Deze aandeelhouders hebben ieder hun eigen transportbedrijf allen veelal actief in de sierteelt sector en hebben hun krachten gebundeld om landelijk te kunnen opereren.

Per 1 januari 2015 is besloten om Bloemen Express om te dopen tot Polder Express. Doordat de vervoerde goederen variëren van huishoudartikelen tot plantgoed, past deze naam beter bij de werkzaamheden die Polder Express mag uitvoeren.

Op 1 februari 2016 is de Polder Express BV opgericht. Hiermee is het bedrijf toegevoegd aan de Koninklijk Van der Slot Groep. De werkzaamheden van de Polder Express BV sluiten naadloos aan bij de activiteiten van onze zusterondernemingen. Daarnaast opent het vele deuren, zoals het gebruik van de logistieke boxen op bloemenveilingen Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk.